ICT is altijd in ontwikkeling. Blijf gemakkelijk op de hoogte via onze Nieuwsbrief en Kennissessies.

Zoom blijkt niet veilig

Zoom blijkt niet veilig te zijn

zoom niet veiligDe afgelopen tijd is duidelijk geworden dat de veel gebruikte app Zoom niet veilig is. Er zijn allerlei beveiligingsproblemen aan het licht gekomen bij deze videoconference-app. Met name op het gebied van privacy en compliance voor wat betreft de AVG.

Het is logisch dat mensen nu veel meer dan anders gebruik maken van video-conferencen, ook natuurlijk in werksituaties. Tja, je moet toch op een bepaalde manier contact met elkaar zien te houden. Maar de wijze waarop is wel een punt van zorg.

Er zijn simpele alternatieven die vooral voor privégebruik geschikt zijn. Als iedereen een IPhone heeft, kun je met 33 mensen tegelijkertijd gebruik maken van Facetime. Via WhatsApp kan dat met 5 mensen. Privacy organisatie @Bits of Freedom noemt Jitsi als alternatief voor Zoom.

Voor zakelijk vergaderen zouden we dat niet zo snel aanraden. Als ICT bedrijf helpen we steeds meer klanten naar Office/Microsoft 365 migreren. Daarin zit bijvoorbeeld de uitstekende app Teams waarmee je op allerlei manieren kunt samenwerken. Dus ook heel goed een videogesprek of videovergadering houden. Op een veilige manier.

Werkt u al met Office/Microsoft 365 en Teams? Maar ondervindt u problemen of denkt u dat uw organisatie nog niet het volle uit Teams weet te halen? Of is Teams bij u nog helemaal niet ingeregeld? U kunt zich altijd met vragen richten tot onze Cloudconsultants Tjalling en Guus: cloud@vbvb.nl.

Werkt uw organisatie nog helemaal niet met Microsoft 365 of in de cloud, dan kunnen wij u ook zeker helpen! E-mail daarvoor met Richard: verkoop@vbvb.nl.

Happy videomeetings & stay save!

Actueel

NIEUWS

In onze nieuwsrubriek vindt u o.a. berichten over de nieuwste ontwikkelingen binnen het ICT veld waar iedereen mee te maken heeft. Blijf op de hoogte…

VACATURES

Ben je ICT-er en op zoek naar een nieuwe baan? Ontdek of wij het bedrijf zijn dat goed bij jou past. Wij zien je sollicitatie graag binnenrollen!

AGENDA

In onze agenda vindt u o.a. onze VBVB Kennissessies waarmee we onze klanten en andere geïnteresseerden bijscholen op het gebied van ICT.